Je hebt ondertussen al veel geleerd over online adverteren en de keuze gemaakt om je eerste stappen te ondernemen. Dan is de volgende keuze die je maakt welk kanaal je daarvoor gaat gebruiken. Er zijn veel verschillende manieren om online te adverteren, de ene doeltreffender dan de ander. Wil je op de juiste manier je doelgroep bereiken, dan moet je nadenken over welk Ad Network bij je past. In dit artikel lees je een paar tips die je wellicht kunt gebruiken om het, voor jou, beste Ad Network te kiezen. Een Ad Network is een website die zich beschikbaar stelt voor andere websites om op te adverteren

Aantrekkelijk formaat

Maak een plan. Ben je bijvoorbeeld van plan om voor korte tijd een advertentie online te zetten of is het de bedoeling dat je advertentie langer loopt. Afhankelijk van wat je antwoord op deze vraag is, bepaal je je strategie en je Ad Network. De website waar je je advertentie op wilt plaatsten dient wel relevant te zijn voor de bezoekers die je wilt aantrekken. Zo heeft het weinig zin om een advertentie voor een winkel die spullen voor de paard rijsport verkoopt te plaatsen op een website die over auto’s gaat. Je zal hier nooit of nauwelijks relevante bezoekers mee krijgen. De opmaak en het uiterlijk van de website die je kiest, moet passen bij de uitstraling van je website.

Kostenplaatje

Staar je nooit blind op een aspect, maar maak er een totaalplaatje van. Naast een aantrekkelijk format, is het kostenaspect minstens zo belangrijk. De website die jouw advertentie toont, verdient geld wanneer er bezoekers zijn die op je website klikken. Keerzijde is dat elke klik jou geld kost. Het bedrag wat je aan je netwerk betaalt, bestaat onder andere uit opstartkosten en kosten voor een licentie. In sommige gevallen vallen er ook nog andere kosten onder. Laat je goed informeren over de kosten en vergelijk het bedrag wat je betaalt met andere netwerken. Kijk ook naar wat je voor dat bedrag terugkrijgt. Een netwerk wat weinig tot geen vaste kosten uitbetaald krijgt, zal gebruik maken van een gratis programma voor opstarten. Het netwerk zal in dit geval weinig gemotiveerd zijn om problemen op te lossen. Als je advertentie goed loopt, is dat geen probleem. Maar wanneer je advertentie niet of nauwelijks loopt, is dat eigenlijk weggegooid geld.

Betrouwbaar

Kies voor een betrouwbaar netwerk. Een netwerk wat zelf amper bezoekers trekt, zal je amper iets opleveren. Grote bekende partijen trekken veel bezoekers aan, maar aan de andere zijde kunnen de kosten per klik een stuk hoger zijn. Doe onderzoek en vergelijk de partijen onderling. Er zijn veel fora waar je informatie uit kunt halen en zoek ook naar reviews. Het gebruik van een Ad Network kan je veel opleveren, maar alleen als je de juiste keuzes maakt. Ga dan ook niet met de eerste de beste in zee.